https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/spolecnost-ronal-chce-i-nadale-stavet-v-hradci-kralove
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Společnost Ronal chce i nadále stavět v Hradci Králové

4.4.2002 13:11 | HRADEC KRÁLOVÉ (ČIA)
Nadnárodní koncern Ronal i nadále stojí o výstavbu své továrny v královéhradecké lokalitě Třebeš. Vyplynulo to z jednání zástupců společnosti s vedením královéhradeckého magistrátu. ČIA to sdělila tisková mluvčí magistrátu Petra Krátká.
 

"Záměry firmy se nezměnily, nadále usiluje o lokalitu Třebeš," řekla ČIA Krátká. Výstavba továrny právě v této lokalitě je přitom předmětem silného odporu občanů žijících v Třebši a její bezprostřední blízkosti. Magistrát však o přítomnost Ronalu v Třebši stojí a plánuje rozšíření komunikace, která vede poblíž místa předpokládané výstavby továrny. "Na akci je vypracovaná studie. Silnice je ve správě Královéhradeckého kraje. Pracovníci magistrátu v příštím týdnu budou jednat s krajským úřadem o spolufinancování výstavby," uvedla Krátká s tím, že v průběhu dubna mají pracovníci ministerstva životního prostředí sdělit vedení firmy podmínky, za kterých by bylo možné továrnu ve městě postavit. Jedná se o zhruba 200 bodů, mezi které patří například pás zeleně podél továrny, protihluková zařízení a další.

Nadnárodní koncern Ronal se zabývá výrobou litých automobilových kol. V nové továrně by našlo pracovní příležitost zhruba 500 lidí, převážně dělnických profesí.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist