https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/spolecnost-ski-areal-investuje-do-hromovky-20-milionu-korun
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Společnost Ski areál investuje do Hromovky 20 milionů korun

21.5.2001 13:17 | ŠPINDLERŮV MLÝN (ČIA)
O dvacetimilionové investici do lyžařského areálu Hromovka ve Špindlerově Mlýně by v úterý 29. května měla rozhodnout valná hromada akciové společnosti Ski areál. "Věřím, že v červenci se zahájí práce," řekl dnes ČIA ředitel Ski areálu Miloslav Kebrle.
 

Záměrem je rozšíření stávající trati na 50 metrů tak, aby splňovala parametry sjezdovky a mohla být homologována, dále technické zasněžení celého kopce a elektrifikace pro televizní přenosy a oboustranné osvětlení tratě pro potřeby lyžařských závodů světového charakteru. Podle Kebrleho by rozšíření areálu mělo být dokončeno ještě před začátkem zimní sezóny 2001/2002.

Už loni byla v areálu Hromovka nově instalována třísedačková lanová dráha a rozvody vody a elektřiny pro technickou výrobu sněhu. Pod Hromovkou by mělo také vzniknout parkoviště pro zhruba tisíc aut.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist