https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/spor-o-garaze-rozhodnou-zastupitele-jindrichova-hradce
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Spor o garáže rozhodnou zastupitelé Jindřichova Hradce

19.4.2001 11:13 | JINDŘICHŮV HRADEC (ČIA)
Spor, který se před několika měsíci rozhořel v Jindřichově Hradci mezi odpůrci a zastánci výstavby více než stovky garáží v ulici Na výsluní, budou muset v nejbližší době rozhodnout zastupitelé města. Radní však v této souvislosti upozorňují, že jednání bude velmi bouřlivé.
 

Referát regionálního rozvoje Okresního úřadu v Jindřichově Hradci sice před časem zamítl odvolání Sdružení za jindřichohradeckou zeleň (SJZ) proti plánované výstavbě garáží a dal tak zelenou vydání územního rozhodnutí, zároveň však projekt označil za "nepříliš zdařilý" a doporučil radním celý záměr přehodnotit. Jako jednu z alternativ navrhlo SJZ umístění garáží za budovu Penny marketu, kde město vlastní čtyři hektary pozemků. Na popud členky zastupitelstva Viktorie Špidlové proto město nechalo zpracovat studii náhradního řešení výstavby, s jejímiž výsledky se následně seznámí šéfové všech zastupitelských klubů.

"Dnes už to není otázka technická či ekologická, ale spíše politická," uvedl jindřichohradecký místostarosta Alfred Němec, který se netají obavami, že odpůrci výstavby získají podporu většiny zastupitelstva a původní projekt padne. Nová studie přitom podle jeho slov potvrzuje výhodnost původní lokality oproti alternativní u Penny marketu. Naproti tomu podle Špidlové vychází z této studie lépe právě druhá lokalita, která je blíže sídlišti Hvězdárna, pro jehož obyvatele jsou garáže určeny. "Zřejmě bude nutné o celé věci ještě nějaký čas diskutovat. Naším úkolem je najít kompromisní řešení, které by pokud možno vyhovovalo oběma stranám. Konečné řešení ale bude v každém případě záviset na rozhodnutí zastupitelstva," konstatovala Špidlová.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist