https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/spory-brani-prodlouzeni-useku-prazskeho-okruhu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Spory brání prodloužení úseku pražského okruhu

15.10.2001 10:04 | PRAHA (ČIA)
Délka dokončených úseků pražského okruhu, který má z města odvést tranzitní dopravu, se v příštím roce neprodlouží ani o kilometr. Důvodem jsou dosud nevyjasněné spory o vedení tras. Na severu jde o problematický úsek v okolí Suchdola a Dolních Chaber. Na jihu zbrzdily námitky občanských iniciativ stavbu ze Slivence do Lahovic. "Další úseky nejsou technicky připraveny ke stavbě, chybí vyjádření o vlivu na životní prostředí. Ani státní rozpočet nadbytkem peněz neoplývá," řekl mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Pavel Šváb. Uvádí to dnešní vydání Mladé fronty Dnes.
 

Starosta městské části Praha 5 Miroslav Škaloud kategoricky uvedl, že každé zdržení je pro Prahu 5 katastrofou. Dokončení okruhu ze Slivence přes Lahovice a Jesenici k dálnici na Brno se však plánuje do roku 2010. Nová rychlostní komunikace by měla navázat na dálnici pod Průhonicemi. Se současným staven nejsou spokojeni ani místní zastupitelé Radotína, kteří se snaží dostavbu okruhu co nejvíce urychlit.

"Za zpoždění mohou občanské iniciativy, které si vynutily zcela nesmyslné projednávání další, takzvané severní trasy," tvrdí místní starostka Hana Žižková. S tou však nesouhlasí mluvčí Společnosti pro trvale udržitelný život Petr Kužvart. "Okruh trvale poznamená údolí Berounky a Vltavy. Jde o to, kde trasa překlene chráněné území Slavičí údolí a kde budou u Lochkova tunelu," uvedl.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist