https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/sprava-krnap-nabizi-on-line-prednasky-o-krkonosich-pro-zakladni-a-stredni-skoly
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Správa KRNAP nabízí on-line přednášky o Krkonoších pro základní a střední školy

25.11.2021 00:56 | VRCHLABÍ (ČTK)
Správa KRNAP nabízela on-line přednášky už minulou zimu, jen během dubna 2021 lektoři národního parku vstoupili do výuky více než padesátkrát.
Správa KRNAP nabízela on-line přednášky už minulou zimu, jen během dubna 2021 lektoři národního parku vstoupili do výuky více než padesátkrát.
Zdroj | Správa KRNAP
Správa Krkonošského národního parku (KRNAP) nabízí na internetu přednášky o Krkonoších vhodné pro on-line výuku na základních a středních školách. Reaguje tím na epidemická opatření proti šíření koronaviru, která nutí některé školy k návratu k on-line výuce. Ekologická výchova Správy KRNAP nabízí školním skupinám 11 vyzkoušených přednášek zaměřených na Krkonošský národní park. Aktuální nabídka je na webu.
 

"Lektoři těmito přednáškami, podobně jako na jaře 2021, pomohou učitelům se stále ještě netradiční výukou on-line o Krkonoších v nejrůznějších koutech České republiky," sdělil mluvčí Správy KRNAP Radek Drahný.

Učitelé v nabídce najdou přednášky například o tom, proč je v Krkonoších KRNAP, proč lidé do Krkonoš přišli, zda jsou laviny v Krkonoších přínosem nebo proč je v Krkonoších zima.

"On-line přednášky jsou obsahově jednodušší, doplněné kvízy a tzv. zakázanými domácími úkoly. Ty prodlužují dobu, kterou žáci o problematice přemýšlejí, i když vyučovací hodina už dávno skončila," uvedl vedoucí pracoviště ekologické výchovy Správy KRNAP Michal Skalka.

Zájemci mohou kontaktovat lektora uvedeného u každé přednášky a dohodnout si s ním termín, téma a platformu, na které probíhá on-line výuka školy. "Platforma není vždy stejná, školy používají v naprosté většině pouze jednu ze dvou. Lektor vstoupí do výuky jako host a sdílí s žáky i učitelem svoji obrazovku, prezentaci komentuje osobně, může klást otázky, diskutovat podobně, jako by stál ve třídě," uvedl Drahný.

K některým přednáškám mají lektoři připravené také pracovní listy, které mohou poslat ve formátu pdf nebo doc.

Správa KRNAP nabízela on-line přednášky už minulou zimu, jen během dubna 2021 lektoři národního parku vstoupili do výuky více než padesátkrát.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist