https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/spusteni-je-temelin-sledovalo-pres-13-milionu-divaku
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Spuštění JE Temelín sledovalo přes 1,3 milionu diváků

11.10.2000 14:30 | PRAHA (ČIA)
Přímý přenos spuštění jaderné elektrárny v Temelíně, vysílaný v pondělí 9. října na ČT 1, sledovalo přes 1,3 milionu diváků starších patnácti let, což představovalo 29 z každé stovky dospělých, kteří byli v danou dobu u televizorů. ČIA to dnes sdělil tiskový mluvčí veřejnoprávní televize Jiří Tráva.
 

Přenos zajímal více ženy (sledovanost 17,4 % při podílu na publiku 31 %) než muže (sledovanost 14,4 % při podílu na publiku 27 %). Zájem o přenos rostl s věkem, s vyšším vzděláním a větším bydlištěm. V publiku dominovali z věkových skupin senioři (sledovanost 26,4 % při podílu na publiku 37 %), podle vzdělání vysokoškolsky graduovaní (sledovanost 24,8 % s podílem na publiku 45 %) a podle místa bydliště diváci žijící ve velkoměstech (sledovanost 22,0 % při podílu na publiku 40 %).

Z regionálního pohledu se přenos největší pozornosti těšil na jihu Moravy (sledovanost 20,2 % s podílem na publiku 37 %). Naopak nejméně zájmu vyvolal ve středních Čechách (sledovanost 11,6 % při podílu na publiku 20 %).

Širší zpravodajství o spuštění Temelínu včetně přenosu tiskové konference v pořadu "21" na ČT 2 vidělo dalších 225 tisíc (tj. 2,7 %) dospělých diváků.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist