ČIA, SITA"> SR: Ministři schválili urychlení privatizace VaK a SPP - Ekolist.cz
https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/sr-ministri-schvalili-urychleni-privatizace-vak-a-spp
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

SR: Ministři schválili urychlení privatizace VaK a SPP

19.4.2001 15:46 | BRATISLAVA (<A HREF="http://cia.atlas.cz" TARGET="_blank">ČIA</A>, SITA)
Materiál o urychlení privatizace státních podniků Vodárny a kanalizace (VaK) a Slovenský plynárenský průmysl dnes schválili slovenští ministři. Přednostové okresních úřadů by podle ministryně privatizace Márie Machové měli na jeho základě vyzvat příslušné vedoucí odborů, aby prioritně zabezpečovali agendu související s právním vypořádáním majetku uvedených státních podniků.
 

Navrhovaná řešení mají sloužit na odstranění problémů při posuzovaní privatizačních projektů, které resort privatizace z hlediska své působnosti nedokáže zabezpečit. Důvodem opatření je potřeba zdokumentovat státní majetek pro privatizační projekty. U státních elektroenergetických firem je totiž značný rozsah nevypořádaného majetku, týkající se trafostanic a výměníkových stanic. Ty v minulosti přešly do správy státních podniků, ale způsob jejich nabytí státem se nedá prokázat příslušnými doklady, jako jsou například kolaudační rozhodnutí. U podniků VaK jde o technologické stavby, které jsou součástí inženýrských sítí, tedy tzv. liniové stavby.

Vláda schválila také návrh koncepce zpracování předvstupní procedury fiskálního dohledu. Jde o novou iniciativu Evropské komise, jejímž cílem je postupná příprava kandidátských zemí na mechanismy fiskálního dohledu uplatňované v členských státech Evropské unie.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist