https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/sr-na-dalnice-a-silnice-by-melo-v-roce-2004-jit-13-miliard-sk
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

SR: Na dálnice a silnice by mělo v roce 2004 jít 13 miliard Sk

24.3.2003 18:35 | BRATISLAVA (ČIA)
Na výstavbu, opravy a údržbu slovenských dálnic a silnic včetně výdajů na Most Košická půjde v příštím roce podle návrhu státního rozpočtu SR 13,265 miliardy Sk. V porovnání s letošním rokem to představuje nárůst o 712,6 milionu Sk. Na výstavbu dálnic by mělo v roce 2004 jít stejně finančních prostředků jako v letošním roce, tedy 8,5 miliardy Sk. V meziročním srovnání by se také neměl změnit objem finančních prostředků pro výstavbu a rekonstrukci silnic, zůstane na úrovni 1,2 miliardy Sk.
 

Opravy a údržba dálnic a silnic by si měly podle návrhu Ministerstva financí SR vyžádat celkem 2,365 miliardy Sk a meziročně by tak měly vzrůst o 112,6 milionu Sk. Pro Most Košická je v návrhu státního rozpočtu vyčleněných 1,2 miliardy Sk. Vedle těchto zdrojů se na výstavbu dálnic a silnic využijí i zdroje z Evropské unie a z rozpočtu kapitoly Všeobecná pokladní správa.

V rozpočtu ministerstva dopravy, pošt a telekomunikací figuruje vedle již vzpomínaných prostředků na výstavbu silnic i 1,4 miliardy Sk na modernizaci železničních dopravních cest. V meziročním srovnání to představuje nárůst o jednu miliardu Sk. Výstavba závodu PSA Peugeot Citroën si z budoucího státního rozpočtu vyžádá prostředky v objemu 1,743 miliardy Sk.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist