https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/sri-lanka-vraci-do-thajska-slona-jehoz-udajne-tyrani-zpusobilo-roztrzku
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Srí Lanka vrací do Thajska slona, jehož údajné týrání způsobilo roztržku

24.6.2023 21:00 | KOLOMBO (ČTK)
Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto | chem7 / Flickr.com
Srí Lanka se chystá po více než 20 letech vrátit do rodného Thajska slona, jehož údajné týrání země řešily na nejvyšší politické úrovni a lítost nad možným špatným zacházením se zvířetem vyjádřil srílanský premiér přímo thajskému králi. Devětadvacetiletý sloní samec má do Thajska putovat letecky, aby si v péči tamních veterinářů vyléčil poraněnou nohu, napsala agentura AFP.
 

Spor mezi asijskými zeměmi vypukl loni, kdy thajský velvyslanec navštívil buddhistický chrám, který se měl o slona starat. Zvíře ale našel v žalostném stavu, s kůží pokrytou vředy a v bolestech. Slon byl převezen do zoologické zahrady poblíž Kolomba a daří se mu lépe, thajská vláda ale přesto trvala na tom, že chce zvíře darované Srí Lance v roce 2001 získat nazpátek.

Čtyři thajští ošetřovatelé se nyní snaží slona připravit na to, aby dokázal v přepravním kontejneru přečkat několikahodinový let do města Čiang Mai, který je plánovaný na 1. července. Thajský ministr životního prostředí Varavut Silpa-arča se nechtěl vyjádřit k tomu, zda byl slon na Srí Lance týrán, zakázal ale další posílání slonů do zahraničí a nařídil zkontrolovat podmínky, v nichž se sloni z Thajska chovají.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist