https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/stala-expozice-krajinne-oblasti-trebonsko-bude-sidlit-na-zamku
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Stálá expozice krajinné oblasti Třeboňsko bude sídlit na zámku

18.2.2001 11:05 | TŘEBOŇ (ČIA)
Zřejmě už na jaře příštího roku bude veřejnosti zpřístupněna v prostorách třeboňského zámku zcela nová výstavní expozice věnovaná biosférické rezervaci Třeboňsko. Uvedla to vedoucí Informačního a kulturního střediska v Třeboni Marcela Kolářová. Na zmíněném projektu se spolu s městem podílí také Správa Chráněné krajinné oblasti Třeboňsko, Památkový ústav v Českých Budějovicích, Botanický ústav Akademie věd ČR, Státní archiv Třeboň a Český nadační fond pro vydru říční.
 

Celkový rozpočet na vybudování expozice se pohybuje mezi pěti až sedmi miliony korun. "Loni v prosinci začala druhá etapa rekonstrukce části sklepních prostor na zámku, které si město pronajalo od památkového ústavu, a zároveň odstartovaly práce na definitivním výstavním scénáři," uvedla Kolářová a připomněla, že do příprav expozice už třeboňská radnice investovala více než šest set tisíc korun. "Letos se nám podařilo přes nadaci vydry říční získat dotaci ve výši 1,5 milionu korun z Lucemburska a tyto prostředky musíme do konce roku proinvestovat. Domnívám se proto, že termín pro zpřístupnění alespoň základní části expozice, tedy jaro 2002, je reálný," konstatovala Kolářová.

Podle Miroslava Hátle ze Správy Chráněné krajinné oblasti Třeboňsko bude finančně nejnáročnější etapou přípravy expozice s pracovním názvem Krajina a lidé její vybavení exponáty a potřebnou technikou, která by měla výstavu zatraktivnit pro návštěvníky.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist