https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/stale-vice-cestujicich-vyuziva-autovlak-praha-poprad-tatry
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Stále více cestujících využívá autovlak Praha - Poprad-Tatry

12.10.2001 18:00 | PRAHA (ČIA)
České dráhy registrují zvýšený zájem o autovlak, který vypravují spolu se Železnicemi Slovenské republiky na trase Praha - Poprad-Tatry a zpět. "Za prvních sedm měsíců letošního roku byl přepraven stejný počet osobních automobilů jako za celý rok 1999," uvádí tisková mluvčí Generálního ředitelství ČD Martina Rousková.
 

Autovlak, nabízející přepravu nejen automobilového vozu, ale nově i motocyklu, dovoluje cestujícím pohodlné cestování na dlouhé vzdálenosti a následné využití vlastního vozu k výletům v dané lokalitě. České dráhy nabízejí ve stávajícím jízdním řádu možnost přepravy osobních automobilů v expresu 125/1124 Laborec, který vyjíždí vždy v pátek a v neděli z Prahy, zpět z Popradu pak v sobotu a v pondělí. Noční expres, v němž jsou zařazeny lůžkové a lehátkové vozy, odjíždí z Prahy Hlavního nádraží ve 21:44 hod, do Popradu dorazí druhý den v 6:39 hod. Zpátky se vrací ve 22:38 hod a do Prahy přijíždí následující den v 7:17 hod.

Cena jízdného a přepravy vozidla v jednom směru se odvíjí ode dne přepravy a kurzu koruny vůči euru, pohybuje se přibližně kolem 1000 Kč. V této částce však není zahrnuta cena lehátkového nebo lůžkového lístku (134 Kč, resp. 259 Kč). Přeprava motocyklů je v porovnání s automobilem poloviční. Prodej jízdenek a rezervaci míst v autovlaku zajišťují vybrané železniční stanice ČD vybavené rezervačním systémem ARES.

Za loňský rok se prostřednictvím tohoto autovlaku přepravilo mezi Prahou a Popradem celkem 323 osobních automobilů. Stejný počet automobilů bylo přepraveno již v průběhu letošního července.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist