https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/stan-bude-pro-eurovolby-spolupracovat-se-zelenymi
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

STAN bude pro eurovolby spolupracovat se Zelenými

1.2.2019 01:00 | PRAHA (ČTK)
Starostové a nezávislí (STAN) se dohodli na spolupráci pro květnové volby do Evropského parlamentu se Stranou zelených a s desítkou regionálních subjektů. Dál chtějí jednat s TOP 09, konečná podoba kandidátky by měla být známa do dvou týdnů, řekl novinářům volební lídr STAN a nynější europoslanec Stanislav Polčák. Cílem spojenectví je podle Polčáka netříštit proevropské síly.
 

Se STAN se vedle Zelených rozhodli spolupracovat také Karlovarská občanská iniciativa, Starostové pro Liberecký kraj, Občané patrioti, Jihočeši, Forum Jihlava, Starostové a osobnosti pro Moravu, Zlínské hnutí nezávislých, Východočeši, Jsme pro a Čisté Budějovice. Podle Polčáka se uskupení dohodla i na hlavních bodech společného volebního programu.

Polčák uvedl, že pokračují i jednání s TOP 09. "Naší ambicí je dát neroztříštěný, jednotný, proevropský blok do evropských voleb. Otázka lídra, názvu kandidátky, i organizace voleb bude vyřešena v řádu dvou týdnů," řekl europoslanec. Jednání Starostové vedou i s europoslancem Jaromírem Štětinou, který se rozešel s TOP 09 a chce kandidovat za nové hnutí Evropa společně, které vytvořil.

Starostové chtějí spoluprací s podobně zaměřenými subjekty sjednotit proevropské politické síly. "Bylo na čase, aby konečně vznikl proevropský, liberální jasný proud stran a výrazných osobností, které toto podporují. Stran, které jasně říkají Evropa jsme my. My jsme ti, kteří chtějí Evropu změnit zevnitř. Nechceme dát šanci různým populistům a extremistům, kteří přivedou tento kontinent do chaosu," řekl předseda STAN Petr Gazdík.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist