https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/stan-propagujici-vegetarianstvi-bude-v-praze-stat-az-do-soboty
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

fotogalerie uvnitřStan, propagující vegetariánství, bude v Praze stát až do soboty

3.10.2001 15:45 | PRAHA (EkoList)
Stan, propagující nejrůznější kampaně na ochranu zvířat, bude stát na palackého náměstí v Praze až do soboty 6. října. EkoListu to dnes potvrdil Jan Lorenc z pražské pobočky ekologické organizace Svoboda zvířat. "Hlavně chceme propagovat vegetariánství. To totiž znamená nejenom neubližování zvířatům. Vegetariánská strava může být pestrá a plnohodnotná," říká Lorenc.
 

Stan postavili aktivisté Svobody zvířat v pondělí 1. října, kdy se slavil celosvětový den vegetariánů. V pondělí od 15 hodin zároveň ve stanu probíhala propagační ochutnávka vegetariánských pokrmů.

"Říjen je vůbec měsícem zaměřeným na propagaci vegetariánství," říká Lorenc. Připomíná, že také 2. října je Světový den hospodářských zvířat, 4. října Světový den zvířat a 15. října Světový den výživy.

Lidé podepisovali petice za zlepšení podmínek chovu prasat a za zkrácení doby přepravy zvířat Zahájení výstavy na Palackého náměstí Stan Svobody zvířat a pomník Františka Palackého
Aktivisté Svobody zvířat připravují ochutnávku vegetariánských pochoutek
Jan Lorenc ze Svobody zvířat a výběr pochoutek
To není maso! Věřte!

Foto: Jakub Kašpar/EkoList


reklama

 
Jakub Kašpar

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist