https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/stanislav-gross-prevzal-od-ekologu-petici
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Stanislav Gross převzal od ekologů petici

19.10.1999 11:55 | PRAHA (EkoList)
Přes 1200 podpisů pod peticí Na obranu zákona o ochraně přírody a krajiny předali dnes místopředsedovi Poslanecké sněmovny PČR Stanislavu Grossovi (ČSSD) členové petičního výboru Miss ČR Helena Houdová, předseda Dětí Země Jindřich Petrlík a starosta Čepí Miroslav Beránek. Předání se zúčastnil také ministr životního prostředí Miloš Kužvart (ČSSD). Petice vystupuje proti přijetí tzv. "Brouskovy" novely zákona č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny, která by mj. významně omezila možnost účasti veřejnosti na správních řízeních.
 

Podle Stanislava Grosse vezme jeho poslanecký klub podpisovou iniciativu velice vážně. "Vedení klubu doporučilo hlasovat proti této novele a myslím, že poslanecký klub ČSSD návrh kolegy Brouska nepodpoří," řekl Stanislav Gross. "Tato novela jde proti našim snahám o vstup do EU," říká ministr Kužvart. "Vláda ji už v červenci odmítla všemi hlasy," dodal. Podle svých slov si Kužvart nedovede představit hodnotící zprávu Evropské komise v případě, že by návrh novely byl přijat.

S.Gross_a_H.Houdová

Přátelská atmosféra vládla setkání petičního výboru Na obranu zákona o ochraně přírody a krajiny s místopředsedou Sněmovny Stanislavem Grossem. Foto: Jakub Kašpar/EkoList

Kromě petičních archů předali také Beránek s Petrlíkem Grossovi dopisy občanských iniciativ a zástupců obcí poslancům, kde je žádají, aby nehlasovali pro přijetí návrhu. Dopis občanských iniciativ podepsali zástupci 101 skupin, dopis zástupců obcí podepsalo 71 představitelů samosprávy. "Je dobře, že existují lidé, kterým jde o víc, než jen o vlastní zájem," ocenil kampaň na obranu zákona o ochraně přírody a krajiny Stanislav Gross.


reklama

 
Jakub Kašpar

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist