https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/starosta-chlumce-nevylucuje-rozsahle-blokady-silnice-e-67
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Starosta Chlumce nevylučuje rozsáhlé blokády silnice E 67

7.5.2001 16:25 | CHLUMEC NAD CIDLINOU (ČIA)
Další blokády frekventované mezinárodní silnice E 67 v Chlumci nad Cidlinou nevylučuje starosta města Miroslav Uchytil. Jako důvod uvádí administrativní průtahy při schvalování územního rozhodnutí pro část dálnice D11 z Libic do Chýště.
 

Protestní manifestaci, která měla poukázat na neutěšenou dopravní situace ve městě, uspořádal chlumecký starosta již loni. Letos plánuje podstatně rozsáhlejší akce. "Pokud 30. června územní rozhodnutí spadne pod stůl, budu iniciovat opakovanou blokádu v centru Chlumce, protože jsme nabyli dojmu, že proti lhostejnosti zákonodárců nelze jinak bojovat. Nezbude mi než postavit anarchii proti anarchii. Blokády by proběhly pravděpodobně o prázdninách," sdělil ČIA Uchytil.

Chlumecký starosta si stěžuje také na zákony a údajně malou podporu východočeských poslanců. "Nevím o tom, že máme východočeské poslance. Teď se začínají ozývat, protože se blíží volby, jinak se o tuto problematiku nezajímají," řekl starosta. Obává se, že i když dopadne územní rozhodnutí podle jeho představ, není ještě jasné, jak snadné bude získat pozemky pro výstavbu dálnice. "Zákony o vyvlastňování jsou nedokonalé a zastaralé," říká Uchytil.

Chlumec nad Cidlinou leží na frekventované silnici E 67 mezi Prahou a Hradcem Králové. Podle dopravní studie projede městem denně zhruba 20 tisíc automobilů, z toho více než čtvrtinu tvoří nákladní vozy. Hygienické normy pro splodiny a hluk jsou překročeny o polovinu. Do dvou let tak Chlumci podle starosty hrozí dopravní kolaps.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist