https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/starosta-doks-tvrdi-ze-golfove-hriste-neznici-krajinu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Starosta Doks tvrdí, že golfové hřiště nezničí krajinu

15.12.2001 14:38 | DOKSY (ČIA)
Proti modernímu rekreační areálu, který chce za jednu miliardu korun vybudovat v blízkosti Máchova jezera zahraniční firma, protestují někteří zdejší občané. Obávají se zejména plánovaného golfového hřiště. Podle Karla Polaneckého z Doks na Českolipsku ohrožují rozvojové plány okolní krajinu.
 

"Hřiště zabere obrovskou plochu, profil terénu se musí přizpůsobit hře. Udržování trávníků se provádí chemicky, hrozí znečištění vod v jezeře," tvrdí Polanecký.

Starosta Doks Bohuslav Schwab potvrdil, že město již dalo souhlas se stavbou rekreačního areálu mezi Doksy a Starými Splavy a je ochotno prodat firmě městské pozemky v této lokalitě. Podle něj by rekreační areál městu velmi prospěl. Doksy jsou od podzimu do jara "mrtvou" oblastí a s pomocí nového areálu mohou být využívány k rekreaci celoročně. "Nedáme souhlas k ničemu, co by krajinu poškodilo, pouze k areálu, který by dobře zapadl do zdejší krajiny. Práci by v něm našlo asi sto lidí. Pro oblast, která se brání průmyslu, to je ideální podnikatelský záměr," řekl Schwab.

Zahraniční firma, která si zatím nepřeje uvést své jméno, hodlá stavbu nového areálu na ploše 40 hektarů zahájit na jaře. Jeho součástí má být aquapark, společenský objekt se sálem, restaurace pro veřejnost a více než sto rekreačních domků. "Kvůli protestům několika chatařů ještě žádná smlouva s firmou uzavřena není a vše se bude znova projednávat," uvedl Schwab.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist