https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/startuje-druhy-rocnik-ceny-pro-ekonovinare-ekopublika-nominovat-autory-muze-kdokoliv
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Startuje druhý ročník ceny pro ekonovináře Ekopublika. Nominovat autory může kdokoliv

27.2.2018 12:51 | PRAHA (Ekolist.cz)
Nominovat do soutěže Ekopublika je možné články zveřejněné v denním a týdenním tisku a na online zpravodajských portálech v České republice v roce 2017. Ilustrační snímek.
Nominovat do soutěže Ekopublika je možné články zveřejněné v denním a týdenním tisku a na online zpravodajských portálech v České republice v roce 2017. Ilustrační snímek.
Licence | Volné dílo (public domain)
Ekopublika je ocenění pro novináře, kteří se věnují tématům životního prostředí a přírody. Letos je vyhlášen její druhý ročník. A až do konce března je možnost do soutěže nominovat články z tištěných i online médií. Informuje to tom jeden z pořadatelů soutěže Aleš Máchal z Lipky.
 

"Pokud jste v minulém roce četli skvěle napsaný článek na ekologické téma, pak jej do konce březně můžete nominovat na Ekopubliku – Cenu za environmentální publicistiku za rok 2017," říká Aleš Máchal. Smyslem Ekopubliky je zviditelnit péči o životní prostředí a ochranu přírody a ocenit novináře a novinářky, kteří o těchto tématech píší.

"Nominovat je možné články zveřejněné v denním a týdenním tisku a na online zpravodajských portálech v České republice v roce 2017," dodává Máchal. Vítěze či vítězku vybere odborná porota, cena spojená s finanční odměnou jim bude předána v rámci festivalu Ekofilm. Podrobná pravidla Ekopubliky i formulář přihlášky jsou k dispozici na www.ekopublika.cz.

První ročník Ekopubliky získala Klára Kubíčková za článek Uhranutí Šumavou, vydaný v příloze Víkend MFDnes. „Velmi si vážím ceny Ekopublika, bylo mi ctí ji v prvním ročníku její existence získat. Její prestiž nespočívá v její historii, je to nová cena a její status se teprve utváří. Udělují ji však organizace a sdružení, za kterými je obrovský kus práce na poli environmentálního vzdělávání a bez nichž bychom v osvětě a ani v řadě praktických momentů nebyli tam, kde jsme,“ říká novinářka Klára Kubíčková.

2. ročník Ekopubliky společně pořádají Lipka – školské zařízení pro environmentální vzdělávání Brno, příspěvková organizace, Kulturní noviny – vydavatelské a mediální družstvo, Nadace Veronica a Katedra environmentálních studií FSS MU v Brně. O držitelích Ekopubliky 2017 rozhodne patnáctičlenná odborná porota složená z environmentálně a mediálně zaměřených osobností akademické obce, renomovaných publicistů, veřejných činitelů a pracovníků v environmentální výchově a osvětě.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist