https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/stat-letos-pridal-okresu-tachov-milion-korun-na-dopravni-obsluznost
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Stát letos přidal okresu Tachov milion korun na dopravní obslužnost

7.1.2002 08:38 | TACHOV (ČIA)
Účelovou dotaci na dopravní obslužnost získal ze státního rozpočtu Okresní úřad v Tachově. Částka 41 milionů korun, kterou stát na dopravní obslužnost přispěl, je o milion korun vyšší než v loňském roce. Na železniční dopravu připadne 14 milionů korun, na autobusovou dopravu 27 milionů korun. Uvedl to zástupce vedoucího referátu dopravy okresního úřadu Jozef Bardon.
 

Podle přednosty okresního úřadu Jiřího Wagnera je autobusová i železniční doprava v tomto roce pojata komplexněji než v minulosti. Projeví se to hlavně v koordinaci spojů, vyloučena má být duplicita vlaků a autobusů. Smlouvu o dopravní obslužnosti s Českými drahami podepsali zástupci okresu ve čtvrtek 3. ledna 2002. Smlouva o autobusové dopravě bude podle Bardona zřejmě podepsána v příštím týdnu.

Smlouvou s Českými drahami je zabezpečena železniční osobní doprava na tratích na území tachovského okresu. "Jízdní řády z loňského roku budou zachovány do letošního 14. prosince. "Přizpůsobujeme se Evropě, nebudou se tedy měnit v


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist