https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/stat-ruci-za-sanace-skod-kvuli-vystavbe-haly-na-ms-v-lednim-hokeji
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Stát ručí za sanace škod kvůli výstavbě haly na MS v ledním hokeji

7.3.2002 10:11 | PRAHA (ČIA)
Za sanace škod kvůli výstavbě haly na mistrovství světa v ledním hokeji bude ručit stát částkou zhruba 714 milionů korun. Vláda na svém včerejším zasedání státní garance odsouhlasila státní garance za sanaci ekologických škod na pozemku bývalého ČKD Lokomotivka v Praze. Uvádějí to dnešní Hospodářské noviny (HN).
 

Kabinet podle HN rozhodl o tom, že Fondu národního majetku (FNM) umožní vybrat firmu na likvidaci ekologické havárie bez výběrového řízení. FNM tak uzavře kontrakt s majitelem pozemku, firmou Quonex Real. Výjimku ministři zdůvodnili časovým tlakem, který záměr výstavby víceúčelové sportovní haly provází od počátku. Podle předpokladů by měl být základní kámen stavby položen v červenci.

Podle náměstka ministra školství Ladislava Malého stále platí záměr, podle kterého by měla být v červnu podána žádost o stavební povolení. Objevují se však komplikace ve formě přerušení stavebního řízení. Sazka však počítá, že se jí během měsíce podaří doplnit všechna stanoviska potřebná k obnovení řízení, "Počítáme s tím, že do konce dubna bude všechno vyřešené," řekl Malý. Primátor Jan Kasl předpokládá, že zdržení hrozí pouze v případě, že by se někdo proti územnímu rozhodnutí odvolával.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist