https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/statni-dotace-odstartuje-plynofikaci-skalice
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Státní dotace odstartuje plynofikaci Skalice

17.7.2001 14:22 | SKALICE (ČIA)
S využitím dotace Státního fondu životního prostředí ve výši 14 milionů korun může Skalice na Českolipsku zahájit 1. srpna práce na plynofikaci obce. Dnes to potvrdil skalický starosta Jiří Löffelmann. "Peníze máme a ukončili jsme výběrové řízení na dodavatele stavby. Nyní záleží jen na počasí a šikovnosti dodavatele, kdy bude plynofikace dokončena," řekl Löffelmann.
 

Trasa plynofikace bude dlouhá 13 kilometrů a podle místostarostky Evy Šimkové se na ni v první etapě napojí 80 procent domů. Současně s plynofikací zahájí obec také rekonstrukci dvou škol. Na tuto akci získala příspěvek 400 tisíc korun od Evropské unie z programu Phare.

"Z obecní pokladny zaplatíme v první etapě osm milionů korun. Jen 2,8 milionu nás bude stát oprava kotelen ve dvou našich školách a 1,5 milionu zaplatíme za opravu veřejného osvětlení. Rozkopané ulice využijeme k vybudování sítě kabelové televize, a to odčerpá z obecní pokladny také 1,5 milionu korun," řekla Šimková. Dodala, že obyvatelé Skalice mají o zavedení plynu velký zájem a nikdo z nich z obavy z rostoucích cen plynu připojení svého domu neodmítl.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist