https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/statni-fond-dopravni-infrastruktury-ma-rating-baa
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Státní fond dopravní infrastruktury má rating Baa+

12.6.2002 16:36 | PRAHA (ČIA)
Ratingová agentura CRA Rating Agency dokončila hodnocení ratingu Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI) a udělila tomuto fondu dlouhodobý mezinárodní rating Baa+, dlouhodobý lokální rating czAaa+ a krátkodobý rating czP-1. "Pozitivně jsme zhodnotili jistotu dosahovaných daňových příjmů, které jsou převáděny do rozpočtu fondu bez závislosti na státním rozpočtu, možným rizikem je možnost budoucích legislativních změn s vlivem na tento fond," sdělili ČIA analytici hodnotící agentury Pavel Rudiš a René Činátl.
 

Jak dále uvedli, CRA Rating Agency rovněž posoudila informace o možném dopadu vývoje v oblasti dopravní infrastruktury a vlivu na fond s ohledem na zákonem zaručené budoucí příjmy SFDI. "Shledali jsme, že fond je dostatečně schopným dostát svým finančním závazkům v dlouhodobém časovém horizontu," stojí v tiskové zprávě.

SFDI vznikl na základě zákona č.104/2000 Sb. s účinností od 1.července 2000. Jeho účelem je distribuce vlastních příjmů ve prospěch rozvoje, výstavby, údržby a modernizace silnic a dálnic, železničních dopravních cest a vnitrozemských vodních cest v rozsahu stanoveném zákonem. Fond je financován prostřednictvím příjmů, které lze rozdělit na daňové, nedaňové a dotační. Ke konci roku 2001 rozdělil 29,31 miliardy korun.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist