https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/statni-veterinarni-sprava-potvrdila-paty-pripad-bse-v-cr
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Státní veterinární správa potvrdila pátý případ BSE v ČR

5.5.2003 14:36 | PRAHA (ČIA)
V pořadí pátý případ výskytu nemoci šílených krav - BSE v České republice potvrdila dnes Státní veterinární správa ČR (SVS). Informoval o tom tiskový mluvčí ministerstva zemědělství Martin Severa.
 

Podle Severy jde o krávu narozenou 22. prosince 1996 z českého chovu, poraženou 29. dubna 2003 na sanitních jatkách. Majitelem nakažené dojnice je Agrofarm Dolní Lažany, v okrese Třebíč. "V podniku je chováno 70 krav, z toho 42 jalovic a 28 telat. Mezi zvířata, která budou v důsledku výskytu BSE utracena, patří čtyři krávy ve skupině vrstevnic starších a mladších šesti měsíců a jeden býk, potomek testované krávy," konstatoval Severa.

Pátý případ BSE by měl definitivně potvrdit srovnávací test, jehož výsledky budou k dispozici nejpozději ve středu 7. května. Srovnávací testy nicméně dosud vždy původní pozitivní testy na BSE v ČR potvrdily.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist