https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/statnim-tajemnikem-na-mzp-bude-dal-landa
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Státním tajemníkem na MŽP bude dál Landa

13.10.2020 18:43 | PRAHA (ČTK)
Do výběrového řízení na ministerstvu životního prostředí se přihlásili dva uchazeči, jedna přihláška ale neobsahovala všechny příslušné náležitosti, stálo v materiálu předloženém dnes vládě.
Do výběrového řízení na ministerstvu životního prostředí se přihlásili dva uchazeči, jedna přihláška ale neobsahovala všechny příslušné náležitosti, stálo v materiálu předloženém dnes vládě.
Státním tajemníkem na ministerstvu životního prostředí bude i pro další pětileté funkční období Jan Landa. Jeho jmenování schválila vláda, vyplývá z výsledků zasedání kabinetu. Jeho druhý mandát začne 1. listopadu. Celkem letos znovu obsazovalo funkci státního tajemníka osm ministerstev včetně úřadu vlády.
 

Do výběrového řízení na ministerstvu životního prostředí se přihlásili dva uchazeči, jedna přihláška ale neobsahovala všechny příslušné náležitosti, stálo v materiálu předloženém vládě. Landa pak uspěl v ústním pohovoru a byl označen jako nejvhodnější žadatel.

Před nástupem do funkce státního tajemníka v roce 2015 byl Landa na MŽP náměstkem. Dříve působil jako dlouholetý finanční ředitel petrochemické společnosti Unipetrol. Před nástupem na ministerstvo životního prostředí zastával funkci tajemníka Městského úřadu v Lovosicích.

V březnu kabinet rozhodl o jmenování pětice státních tajemníků. Na vnitru vystřídal Jiřího Kauckého dosavadní náměstek pro státní službu Josef Postránecký. Na kultuře skončil Zdeněk Novák, kterého nahradila Jana Machová. Na obraně pokračuje Petr Vančura, na ministerstvu pro místní rozvoj Zdeňka Pikešová a na úřadu vlády Petr Špirhanzl.

Změna nenastala později ani na ministerstvech spravedlnosti a školství. Pokračování Jana Lišáka a Jindřicha Fryče, kteří se jako jediní přihlásili do příslušných výběrových řízení, schválila vláda v polovině května.

Státní tajemník má podle zákona o státní službě postavení náměstka pro řízení sekce. Na starosti má mimo jiné organizační záležitosti, stará se o služební a pracovněprávní vztahy či odměňování zaměstnanců. Vláda jmenuje tajemníky na ministerstvech a úřadu vlády na pět let na základě výsledku výběrového řízení.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist