https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/stavba-dalnice-d5-na-ceskem-uzemi-jde-do-finale
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Stavba dálnice D5 na českém území jde do finále

14.4.2003 15:17 | PRAHA (ČIA)
Do úplné dostavby dálnice D5 vedoucí z Prahy přes Plzeň na česko-německou státní hranici v Rozvadově zbývá dokončit posledních 20 kilometrů dálnice na obchvatu kolem Plzně. Ještě v letošním roce se předají do užívání dva přibližně osmikilometrové úseky mezi Sulkovem a Útušicemi a mezi Ejpovicemi a Černicemi. "Do roku 2005 pak bude hotov poslední úsek obchvatu Plzně mezi Černicemi a Útušicemi, včetně tunelu pod vrchem Valík," řekl dnes ministr dopravy Milan Šimonovský po setkání s německým resortním protějškem Manfredem Stolpem.
 

Přivítal zároveň informaci o tom, že dobudování dálnice na německé straně, která v budoucnu umožní dálniční spojení s Paříží, je jednou z hlavních dopravních priorit německé vlády. "V příhraniční oblasti by dálnice mohla být hotova v letech 2005 až 2006, máme zatím trochu problémy s povoleními v oblasti Ambergu," informoval Stolpe. Zdůraznil však, že i na tomto posledním úseku by stavba měla začít nejpozději v roce 2004 a termín dokončení bude závislý na počasí.

Oba ministři se také shodli na potřebě rychlého dokončení dalšího dálničního spojení mezi ČR a Německem - dálnice D8 mezi Prahou a Drážďany. "Zdržení na české straně bude oproti původnímu plánu maximálně rok, do roku 2006 bude celá dálnice hotova," řekl Šimonovský.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist