https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/stavba-dalnicniho-obchvatu-brodu-nad-tichou-zacala
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Stavba dálničního obchvatu Brodu nad Tichou začala

26.1.2002 13:47 | BROD NAD TICHOU (ČIA)
Stavba dálničního obchvatu obce Brod nad Tichou na Tachovsku v hodnotě 326 milionů korun začala v pátek 25. ledna. Termín dokončení náročné stavby je plánován na červenec 2004. Od zahájení provozu na úseku mezinárodní dálnice D5 se Brod nad Tichou stal místem častých nehod, život obyvatel navíc komplikovaly kolony kamionů, které přes obec najížděly na dálnici. Stavba obchvatu by měla situaci podstatně zlepšit. Uvedla to starostka Brodu nad Tichou Anna Janovcová.
 

Projekt počítá s vybudováním čtyř mostů nákladem 57 milionů korun na tříkilometrovém úseku obchvatu. Zástupce zhotovitele firmy Strabag ředitel Vladimír Boršek nevylučuje, že termín dokončení stavby v roce 2004 se podaří zkrátit.

Na obchvat Brodu nad Tichou by měl letos navázat z jedné strany obchvat Plané u Mariánských Lázní a z druhé úsek komunikace končící u dálničního nájezdu Nová Hospoda.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist