https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/stavba-nove-lanovky-na-lipne-skonci-v-cervnu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Stavba nové lanovky na Lipně skončí v červnu

7.12.2002 15:00 | LIPNO NAD VLTAVOU (ČIA)
V červnu příštího roku začne zkušební provoz 1850 metrů dlouhé dvousedačkové lanovky na Kramolín. "Stavba, která je společnou investicí s. r. o. Lipno Servis, obce Lipno a vlastníků rekreačního areálu Marina Lipno, vyjde celkem na 28 milionů korun. Z toho jsme pět milionů získali z programu Phare CBC," řekl ČIA jednatel firmy Lipno Servis Luboš Krejza.
 

Nová lanovka propojí oblast nad Marinou Lipno s lyžařským areálem Kramolín. "Přepraví až 1000 osob za hodinu a výrazně posílí kapacitu a komfort návštěvníků v areálu. Věříme, že v letní sezóně již bude sloužit turistům a bikerům, pro které budou připraveny značené okruhy a naučná stezka Lesů ČR," uvedl Krejza. "Phare letos v zimě podpoří menší částkou také úpravu stop v běžeckém areálu," dodal.

Společnost Lipno Servis, která Ski-areál Lipno-Kramolín provozuje, upravuje pět sjezdovek, z nichž tři budou po letošním dokončení technologie uměle zasněžovány. Lanovka umožní rekreantům z areálu Marina Lipno, který za půl miliardy korun vybudovala společnost Ingenieursburo Arnhem, aby se bez problémů dostali k lyžařským terénům. Marina Lipno, kterou provozuje nizozemský operátor Landal Greenparks, nabízí přes 1000 lůžek a v přístavu 140 kotevních míst pro lodě.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist