https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/stavba-nove-lanovky-na-snezku-si-vyzadala-hydrogeologicke-posudky
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Stavba nové lanovky na Sněžku si vyžádala hydrogeologické posudky

17.8.2001 16:42 | PEC POD SNĚŽKOU (ČIA)
Kvůli případné stavbě nové lanovky na Sněžku se v těchto dnech dokončují hydrogeologické posudky ve vztahu k I. pásmu ochrany vod. ČIA to dnes sdělil Tomáš Paducha, starosta města Pece pod Sněžkou, které dráhu vlastní. Podle Paduchy jde hlavně o jímání pitné vody u výchozí stanice lanovky v Peci pod Sněžkou.
 

Zároveň se zpracovává studie EIA o vlivu stavby na životní prostředí, která měla být původně hotová do konce července. Podle Paduchy se však vyskytly okolnosti, například nutné projednání celé věci s polskou stranou, jež zpracování studie zbrzdily. Po vypracování studie bude následovat veřejné projednávání stavby a poslední slovo bude mít ministerstvo životního prostředí, které by muselo kvůli stavbě udělit výjimku. Stavba úseku z Růžové hory na Sněžku, která se nelíbí některým ochráncům životního prostředí a Správě KRNAP, by se totiž realizovala v první zóně parku.

Pec pod Sněžkou má již teď na stavbu nové lanovky rozpracovaný projekt. První úsek lanovky z parkoviště v Peci na Růžohorky by akciovou společnost Lanová dráha Sněžka stál 150 až 160 milionů korun s návratností asi osm let. Druhá etapa výstavby z Růžohorek na Sněžku by měla být zahájena zhruba pět let po stavbě prvního úseku a finanční náklady by byly obdobné jako u úseku prvního.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist