https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/stavba-obchvatu-havlickova-brodu-by-mela-byt-zahajena-jeste-letos
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Stavba obchvatu Havlíčkova Brodu by měla být zahájena ještě letos

1.11.2001 09:47 | HAVLÍČKŮV BROD (ČIA)
Poslední sporné smlouvy s majiteli pozemků pod plánovaným obchvatem Havlíčkova Brodu byly po více než ročním vyjednávání podepsány. Zahájení výstavby severovýchodní části obchvatu tak už po majetkové stránce nic nestojí v cestě. Informovala o tom tisková mluvčí radnice Světlana Pátková.
 

Podle tiskové mluvčí radnice Světlany Pátkové už představitelé města Odboru dopravy a silničního hospodářství kraje Vysočina oznámili, že se podařilo úspěšně dokončit vyjednávání o podmínkách výkupu posledních pozemků, u nichž před nedávnem vyšlo najevo duplicitní vlastnictví části dotčených parcel. Právě díky této nesrovnalosti bylo totiž v září přerušeno stavební řízení.

Podepsané smlouvy nyní umožní zahájit dlouho očekávanou stavbu důležitého segmentu obchvatu, který by měl propojit hlavní tah na Ždírec a Chrudim s výpadovkou na Prahu, a tím odvést část dopravy z exponovaného centra. Na tuto akci, jejímž investorem je Ředitelství silnic a dálnic ČR v Pardubicích, už byly pro letošní rok přiděleny finanční prostředky ze státního rozpočtu ve výši 10 milionů korun. Výběrové řízení na jeho zhotovitele už je v poslední fázi a stavba by tak měla být zahájena ještě letos.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist