https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/stavba-obchvatu-jihlavy-by-mohla-byt-zahajena-do-konce-roku
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Stavba obchvatu Jihlavy by mohla být zahájena do konce roku

10.7.2001 08:36 | JIHLAVA (ČIA)
Půl milionu korun poputuje pro letošní rok ze státního rozpočtu na stavbu silničního obchvatu Jihlavy. Jak uvedl zástupce jihlavského primátora Josef Kodet, ještě do konce roku by tak měly být zahájeny přípravné zemní práce. V současné době investor, kterým je brněnské Ředitelství silnic a dálnic, dokončuje výkupy potřebných pozemků a připravuje podklady pro vydání stavebního povolení.
 

Do konce roku 2003 by pak měla být dokončena část obchvatu od Jiráskovy ulice až na výpadovku na Pelhřimov, včetně třísetmetrového tunelu v oblasti ulic Rantířovská a Za prachárnou. Za tento úsek obchvatu by měl stát ze Státního fondu dopravní infrastruktury zaplatit přibližně 530 milionů korun.

V současné době už magistrát připravuje pro vydání územního rozhodnutí na budoucí pokračování celé stavby. V další etapě by se totiž obchvat měl napojit až na výpadovku z Jihlavy na Znojmo.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist