https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/stavbu-obchvatu-plzne-bude-obhajovat-specialni-tym
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Stavbu obchvatu Plzně bude obhajovat speciální tým

3.7.2002 11:04 | PLZEŇ (ČIA)
Vznik speciálního osmičlenného týmu právníků a technických odborníků, který má obhajovat stavbu obchvatu Plzně u Vrchního soudu v Praze, iniciovala plzeňská radnice. O zastavení stavby obchvatu v úseku Ejpovice - Černice požádaly letos v dubnu soud obce Útušice a Štěnovice. První porada odborného týmu se uskutečnila v Plzni v úterý 2. července. Jeho členové začali projednávat kroky nutné k úspěšnému odvrácení žalob. Dnes to potvrdil radnicí pověřený koordinátor stavby obchvatu Petr Otásek.
 

Skupina specialistů bude zastupovat ministerstvo dopravy a spojů, Ředitelství silnic a dálnic a město Plzeň, které požádá soud, aby se stalo dalším účastníkem procesu. "V Plzni žije 170 tisíc lidí, kteří trpí nadměrnou dopravou. Máme nezvratné důkazy, že je ve městě zvýšený výskyt onemocnění, zvláště rakovinných. Proto se město chce připojit k procesu a hájit zájmy svých obyvatel," vysvětlil Otásek.

Senát Vrchního soudu již zamítl předběžná opatření navrhovaná obcemi, která měla zastavit stavbu obchvatu. K projednávání vlastní žaloby dojde podle Otáska koncem letošního léta nebo začátkem podzimu. Celkové náklady na dostavbu obchvatu Plzně přesahují 420 milionů eur. Polovinu uvedené sumy poskytla prostřednictvím úvěru Evropská investiční banka. S dokončením celého obchvatu se počítá v letech 2005 až 2006.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist