https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/stavbu-tunelu-na-chomutovsku-prerusila-havarie
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Stavbu tunelu na Chomutovsku přerušila havárie

16.5.2003 15:07 | BŘEZNO (ČIA)
Kvůli propadu stropu na desítkách metrů uvnitř nově budovaného železničního tunelu u Března na Chomutovsku musela být v těchto dnech zastavena stavba za téměř jednu miliardu korun. Stavba tunelu bude moci pokračovat poté, co budou vypracovány nové expertní posudky. Železniční přeložka trati u Chomutova má být dokončena do konce roku 2004, ale havárie v tunelu termín dostavby zřejmě ohrozí. ČIA o tom informoval Petr Musil z Báňského úřadu v Mostě.
 

Tunel dlouhý 1,75 kilometru je součástí připravované železniční přeložky, neboť původní železniční trať ustoupí těžbě hnědého uhlí. Podle Musila se havárie v tunelu obešla bez zranění stavbařů. V okolí tunelu došlo k propadu zemědělské půdy na pozemku soukromého rolníka.

Generálním dodavatelem stavby tunelu je společnost Metrostav, která využívá jako subdodavatele regionální firmy. Investorem stavby železniční přeložky u Chomutova jsou České dráhy. Stavbu financují Severočeské doly Chomutov, které mohou podle důlních odborníků těžit nové zásoby uhlí v prostoru původní železniční trati do roku 2035.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist