https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/stavbu-zapadniho-okruhu-zahaji-plzen-v-roce-2003
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Stavbu západního okruhu zahájí Plzeň v roce 2003

11.10.2002 14:14 | PLZEŇ (ČIA)
Se zahájením výstavby první etapy západního okruhu počítá město Plzeň již v roce 2003. V jejím rámci vznikne křižovatka dopravních tepen Domažlická - Vejprnická. V rozpočtu na příští rok město za tímto účelem počítá s investicí zhruba 100 milionů korun. Dnes to pro ČIA uvedl náměstek plzeňského primátora Miroslav Kalous.
 

Výběrové řízení na dodavatele křížení Domažlická - Vejprnická bude vypsáno během příštího roku. Podle Kalouse se s dokončením křižovatky počítá v roce 2004. Dostavbu celého čtyřpruhového silničního okruhu Kalous odhaduje na rok 2007 až 2008. Celková výše investice vyplyne z projektové dokumentace, kterou bude město teprve realizovat. "Na uvedenou stavbu se magistrát pokusí sdružit své finanční prostředky s krajem a státem," doplnil Kalous.

Rada města Plzně schválila ve čtvrtek 10. října využití studií komunikačního propojení ulic Klatovská a Dobřanská, napojení rozvojových ploch při Karlovarské třídě a mimoúrovňové křižovatky Vinice jako podkladů pro další investiční a územní přípravu západního okruhu. "Je třeba převést tyto studie do územního plánu města, abychom měli blokované pozemky pro uvedené stavby," vysvětlil Kalous.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist