https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/stavby-silnic-a-zeleznic-maji-zajem-o-dostavbu-dalnice-d8
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Stavby silnic a železnic mají zájem o dostavbu dálnice D8

20.3.2002 12:19 | ÚSTÍ NAD LABEM (ČIA)
O dokončení dálnice D8 z Lovosic na státní hranici s Německem a úseku mezi Lovosicemi a Trmicemi, plánovanou výstavbu dvou vodních děl na Labi a další velké dopravní investice se chce ucházet akciová společnost Stavby silnice a železnic (SSŽ). ČIA to řekl obchodně-technický náměstek odštěpného závodu SSŽ v Ústí nad Labem Vojtěch Plánička. Dodal, že SSŽ se chtějí co nejlépe připravit na příliv státních a evropských peněz z programů Phare a ISPA, a to zejména včasnou přípravou projektů a kapacit.
 

Ústecký závod SSŽ nyní zajišťuje dostavbu závěrečného úseku mezinárodního železničního rychlostního koridoru mezi Ústím nad Labem a Děčínem. Po ukončení práce na mezinárodním železničním koridoru by měly v dohledné době začít práce na rozsáhlé rekonstrukci nádraží v Teplicích. Podle vládního zmocněnce pro severozápadní Čechy Vlastimila Aubrechta se dále chystá výstavba průmyslových zón v Havrani na Mostecku, v Předlicích na Ústecku a další akce.

Ústecký závod SSŽ chce získáním významných investičních zakázek pomoci řešit vysokou nezaměstnanost v regionu. "Čím více zakázek dostaneme, tím více zaměstnáme v severozápadních Čechách lidí. Spolupracujeme proto s Hospodářskou a sociální radou Ústeckého kraje i hospodářskými radami v okresech Litoměřice, Děčín, Most, Teplice a Ústí nad Labem. Zde také máme naše stavební střediska," dodal Plánička.

SSŽ si letos připomínají 50 let od založení a v současnosti jsou součástí nadnárodní podnikatelské skupiny VINCI.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist