https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/stavebni-urad-zablokoval-dekontaminaci-zeminy-v-bustehradu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Stavební úřad zablokoval dekontaminaci zeminy v Buštěhradu

23.5.2002 19:58 | BUŠTĚHRAD/KLADNO (ČIA)
Přípravu dekontaminační plochy pro zeminu vytěženou z místa budoucí hokejové haly pro mistrovství světa v Praze-Hagiboru, zastavil kladenský stavební úřad. O územní rozhodnutí k provozování 17 tisíc metrů čtvereční velké a 2,5 metru vysoké plochy požádala 7. května kladenská společnost Rea Leasing. "Důvodem pozastavení řízení je absence stanoviska odboru životního prostředí magistrátu, Středočeské energetické, Povodí Vltavy, stanovení způsobu navážení zeminy a nedořešené sousedské vztahy," potvrdil dnes ČIA náměstek kladenského primátora Vladimír Formánek.
 

Pokud úřad vydá povolení, mělo by do Buštěhradu směřovat 100 tisíc tun kontaminované zeminy ročně. S tím nesouhlasí obyvatelé a místní zastupitelé. Jejich stanovisko podpořil dnes ministr životního prostředí Miloš Kužvart. "Činnost firmy prověří Česká inspekce životního prostředí bez ohledu na rozhodnutí stavebního úřadu," řekl Kužvart. K dekontaminační ploše měla rovněž výhrady středočeská krajská rada, která na svém posledním jednání nevydala souhlasné stanovisko k vlivu tohoto zařízení na životní prostředí.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist