https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/stavitel-cibulky-dostal-pokutu-ctvrt-milionu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Stavitel Cibulky dostal pokutu čtvrt miliónu

22.12.2000 10:53 | PRAHA (EkoList)
Investor stavby Bydlení Cibulka, společnost Metrostav - Intertrade musí zaplatit pokutu 250 tisíc korun za neoprávněné vykácení 180 stromů a keřů v areálu staveniště. Rozhodla o tom Česká inspekce životního prostředí (ČIŽP). "Pokuta ve výši 250 000 korun nabyla v prosinci po složitých jednáních definitivně právní moci," potvrdila dnes EkoListu mluvčí ČIŽP Eva Rolečková.
 

Metrostav-Intertrade nechal vykácet na místě stavby obytného komplexu Bydlení Cibulka v únoru letošního roku 180 stromů a keřů, aniž by měl na jejich kácení potřebná povolení. areál se přitom nachází v bezprostřední blízkosti přírodního parku Košíře-Motol. Proti stavbě Bydlení Cibulka protestovali místní obyvatelé z občanského sdružení Cibulka a aktivisté Dětí Země. Ti také podali podnět ČIŽP k přešetření toho, zda firma kácením stromů neporušila zákon. Jejich podezření ČIŽP nakonec potvrdila.

Čtvrtmiliónová pokuta ale pravděpodobně není posledním postihem ze strany Inspekce. "V řízení je sankce za neumožnění vstupu inspekce na pozemky, což není možno podrobněji komentovat, neboť řízení není ukončeno," říká Rolečková. Stanovisko Metrostavu-Intertrade k rozhodnutí ČIŽP se nám zatím nepodařilo získat.


reklama

 
Jakub Kašpar

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist