https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/stavka-zeleznicaru-v-sr-nektere-vlaky-pojedou-pres-rakousko
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Stávka železničářů v SR: Některé vlaky pojedou přes Rakousko

31.1.2003 16:49 | PRAHA (ČIA)
V souvislosti s časově neomezenou stávkou slovenských železničářů, která by měla začít dnes hodinu před půlnocí, připravily České dráhy (ČD) opatření v mezinárodní dopravě. Vlaky EuroCity Hungaria mezi Berlínem a Budapeští a noční rychlík Pannonia z Prahy do Bukurešti pojedou odklonem přes Rakousko. ČIA to sdělil vedoucí tiskového oddělení ČD Petr Šťáhlavský.
 

Ostatní mezinárodní expresy a rychlíky jedoucí pravidelně přes hraniční přechod Břeclav - Kúty ukončí nebo začnou jízdu ve stanici Břeclav. "Osobní doprava bude zajištěna na celém území České republiky až do stanice Lanžhot," upozornil Šťáhlavský.

Mezistátní vlaky směřující na hraniční přechody Horní Lideč - Lúky pod Makytou a Mosty u Jablunkova - Čadca budou ukončeny, respektive vyjedou z posledních plánovaných železničních stanic na našem území, například v Horní Lidči, České Těšíně, Třinci či Jablunkově-Návsí. "Již dnes nebudou ve většině nočních vlaků na Slovensko řazeny lehátkové a lůžkové vozy," řekl dále Šťáhlavský.

Zdůraznil, že stávka se dotkne už večerních vlaků, které z Prahy odjíždějí dnes po 18. hodině. V případě zahájení stávky tyto vlaky ukončí svou jízdu v poslední plánované zastávce na území České republiky.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist