https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/strana-zelenych-prisla-o-temer-sest-milionu-korun
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Strana zelených přišla o téměř šest milionů korun

28.3.2003 10:02 | PRAHA (ČIA)
Kontrola hospodaření Strany zelených (SZ) odhalila finanční skandál. Předsednictvo této strany totiž zjistilo, že jí z účtu neoprávněně zmizelo 5,8 milionu korun. Šéf Zelených Miroslav Rokos proto ihned podal trestní oznámení na neznámého pachatele. Z důvodu vyšetřování a ochrany důkazních materiálů je v hlavní kanceláři SZ nyní omezen pohyb osob na minimum. ČIA to potvrdil místopředseda této strany Oldřich Lukáš.
 

Podle jeho slov pokládá předsednictvo SZ tyto skutečnosti za důsledek nedostatečné kontroly činnosti hlavní kanceláře a těch členů předsednictva, kteří v rozporu se stanovami měli dispoziční právo s prostředky Strany zelených. "Pokládáme za svou povinnost tyto skutečnosti veřejnosti oznámit," upozornil Lukáš.

SZ totiž v minulých parlamentních volbách obdržela 2,36 procenta hlasů, což je sice polovina toho, co by ji zajistilo místa v Poslanecké sněmovně, ale na státní příspěvek strana dosáhla. Jak dále Lukáš upozornil, problémy v hospodaření strany jen uspíšily volání po novém vedení SZ, které by stranu více zviditelnilo. To by se mělo zvolit na mimořádném sjezdu SZ, který se uskuteční 5. a 6. dubna v Brně.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist