https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/strategii-volkswagenu-by-podle-sefa-firmy-lepe-vyhovoval-biden
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Strategii Volkswagenu by podle šéfa firmy lépe vyhovoval Biden

5.11.2020 16:41 | FRANKFURT NAD MOHANEM (ČTK)
"Demokratický program by byl ve větším souladu s naší globální strategií boje s klimatickými změna cestou elektrifikace," řekl Diess.
"Demokratický program by byl ve větším souladu s naší globální strategií boje s klimatickými změna cestou elektrifikace," řekl Diess.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Pro plány německého automobilového koncernu Volkswagen na masovou výrobu elektromobilů po celém světě by bylo příznivějším výsledkem prezidentských voleb ve Spojených státech vítězství kandidáta Demokratické strany Joea Bidena. Uvedl to šéf koncernu Herbert Diess.
 

Spojené státy nadále čekají na výsledek těsného souboje o Bílý dům, v němž se ve volbách utkal Biden s nynějším republikánským prezidentem Donaldem Trumpem.

"Demokratický program by byl ve větším souladu s naší globální strategií boje s klimatickými změna cestou elektrifikace," řekl Diess podle agentury Reuters. Dodal nicméně, že Bidenovo vítězství by neodstranilo hrozbu obchodních třenic mezi Spojenými státy a jinými částmi světa.

Koncern Volkswagen v loňském roce dodal zákazníkům ve Spojených státech celkem 654.200 vozů. Odbyt na druhém největším automobilovém trhu světa mu tak vzrostl o 2,5 procenta. Součástí koncernu je i Škoda Auto, která ale v USA nepůsobí.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist