https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/stredni-cechy-nemaji-prostredky-na-likvidaci-odpadu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Střední Čechy nemají prostředky na likvidaci odpadů

11.9.2002 09:05 | PRAHA (ČIA)
Oprava čistíren odpadních vod, kanalizačních řadů a likvidace odpadů je prioritou Středočeského kraje při likvidování následků srpnových povodní. "Oprava čistíren výrazně zkvalitní vodu ve Vltavě, Labi a Berounce, která je potenciálním zdrojem nákaz," uvedl středočeský hejtman Petr Bendl (ODS) s tím, že podstatně horší situace je v nakládání s odpady.
 

Středočeské obce nemají dostatek finančních prostředků na úhradu skládkovného. Pokud nedostanou do státu mimořádné dotace, plánují pálení stovek tun odpadu. "To je potenciálně velmi nebezpečná situace, kterou je nutné bezprostředně řešit. Náklady na úhradu poplatků za ukládání odpadů ale už nyní vystoupily na několik desítek milionů korun," upřesnil Bendl.

Krizový štáb Středočeského kraje proto požádal o řešení odpadové situace ústřední krizový štáb. "Prohlášení jeho představitelů, že se budou touto otázkou zabývat později nás v žádném případě nemůže uspokojit," řekl Bendl. Situaci ve středních Čechách zhoršuje sílící příliv odpadů z Prahy, která naplnila kapacitu svých skládek.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist