https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/stredocesi-pozaduji-na-opravy-a-udrzbu-silnic-bezmala-tri-miliardy-korun
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Středočeši požadují na opravy a údržbu silnic bezmála tři miliardy korun

24.8.2001 18:51 | PRAHA (ČIA)
Na opravu a údržbu silnic druhé a třetí třídy ve Středočeském kraji by měl státní rozpočet vyčlenit 2,7 miliardy korun. Na tuto částku vyčíslilo svůj požadavek vedení regionu, za reálný však považuje zisk 1,9 miliardy korun. "Takový je požadavek k reálnému přežití příštího roku, aniž by došlo k dalšímu zhoršování stavu silnic. Ty jsou vůbec nejhorší v celé republice. Několik desítek kilometrů od Prahy jsou vozovky velmi poničené a těžko sjízdné," uvedl mluvčí krajského úřadu Petr Husák.
 

Na investiční práce úředníci požadují 1,5 miliardy korun, minimálně však jednu miliardu. "Prozatím máme ze sněmovny příslib na 600 milionů korun, další peníze ovšem přijdou z daní, poplatků a z Fondu národního majetku," doplnil Husák, podle kterého už letos klesly státní dotace do silnic o 20 až 25 procent proti loňskému roku. Provozní výdaje stanovil krajský úřad na 1,2 miliardy korun, podle stávajících jednání bude scházet k naplnění předpokladu 300 milionů korun.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist