https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/stredocesky-kraj-a-mds-podepisi-memorandum-o-spolupraci
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Středočeský kraj a MDS podepíší memorandum o spolupráci

26.2.2003 08:19 | PRAHA (ČIA)
Memorandum o spolupráci podepíší představitelé hlavního města Prahy, Středočeského kraje a Ministerstva dopravy a spojů ČR. Obsah memoranda se týká řešení problematiky výstavby Pražského okruhu a navazujících radiálních komunikací pro oblast Středočeského kraje a kraje Hlavní město Praha. Jak informoval předkladatel návrhu, radní Radovan Šteiner, hlavním cílem je snaha urychlit vybudování okruhu.
 

Podle Šteinera hodlají všechny strany kromě výstavby obchvatu metropole urychlit také dostavbu rychlostní komunikace Praha - Karlovy Vary a zahájit stavbu dálnice D 3 z Prahy do Českých Budějovic. K podpisu memoranda by mělo dojít v nejbližších dnech.

S Pražským okruhem se počítá již několik desetiletí. Proto je také uvedená varianta chráněna platnými stavebními uzávěrami. nPražský okruh rovněž doporučují výsledky souhrnné odborné dokumentace EIA, která posuzuje vliv stavby na životní prostředí.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist