https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/stredocesky-kraj-chce-pomoci-obci-rynholec-se-skladkou-pneumatik
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Středočeský kraj chce pomoci obci Rynholec se skládkou pneumatik

11.12.2001 17:12 | PRAHA (EkoList)
Středočeský kraj hledá způsob, jak pomoci obci Rynholec se skládkou použitých pneumatik, které sem byly v roce 1992 s povolením ministerstva životního prostředí a ministerstva průmyslu a obchodu dovezeny z Německa a Rakouska. Podnikatelský záměr na jejich recyklaci však zkolaboval.
 

"Nyní posuzují naši právníci a odbor životního prostředí, do jaké míry by se kraj mohl angažovat na likvidaci této skládky a problémů kvůli ní vznikajících. Neboť není v silách obce Rynholec situaci řešit jako takovou," řekl dnes na tiskové konferenci hejtman Středočeského kraje Petr Bendl (ODS).

Podle Bendla je skládka nebezpečná tím, že poskytuje útočiště pro lišky, které mohou přenášet řadu nemocí, zejména vzteklinu. Navíc v případě požáru skládky by se takové množství pneumatik zřejmě nepodařilo uhasit.


reklama

 
Martin Mach

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist