https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/stredocesky-kraj-chce-prosadit-odkanalizovani-dolniho-pojizeri
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Středočeský kraj chce prosadit odkanalizování Dolního Pojizeří

7.5.2001 18:42 | PRAHA (ČIA)
Projekt odkanalizování Dolního Pojizeří hodlá navzdory mínění ministerských úředníků prosadit vedení středočeského regionu. Sdružení obcí Dolního Pojizeří připravilo kompletní projekt na čištění vody pro 90 tisíc obyvatel a zlepšení kvality pitné vody až pro 450 tisíc lidí, ministerstvo životního prostředí však tento materiál nepodpořilo a nedoporučilo k čerpání z prostředků Evropské unie v programu ISPA.
 

"Podle našeho názoru je projekt hotový, naopak jeho odkládání by mohlo znamenat značné finanční ztráty," uvedl středočeský hejtman Petr Bendl, podle kterého krajská rada na posledním jednání požádala ministerstvo životního prostředí o zařazení tohoto projektu do programu čerpání ISPA.

Pokud ministerstvo přes původní politickou podporu neustoupí, hrozí obcím finanční škody. Vypracovaná studie vlivu na životní prostředí EIA má totiž v souladu s evropskými normami pouze dvouletou platnost. "Po této době by se musel drahý proces zopakovat," potvrdil Bendl, který o tomto problému jedná s ministerskými úředníky několik týdnů.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist