https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/stredocesky-kraj-je-pro-polygon-u-milovic
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Středočeský kraj je pro polygon u Milovic

11.12.2001 17:30 | PRAHA (EkoList)
Rada Středočeského kraje je jednotná v otázce výstavby testovacího polygonu firmy Škoda Auto v bývalém vojenském prostoru Mladá u Milovic na Nymbursku. Podle hejtmana Petra Bendla (ODS) je tato investice českého investora, byť se zahraničním kapitálem, pro Středočeský kraj důležitá.
 

V současnosti probíhají zákonné lhůty projednávání a posuzování dopadů stavby na životní prostředí a posuzování dalších variant. Kraj však rozhodně nesouhlasí s tím, že by k takovéto investici v oblasti Milovic nemělo dojít. "Jsme přístupni jakémukoliv kompromisu, ale není možné jednat do nekonečna. Diskusi je potřeba někdy ukončit," řekl Bendl.

Testovací areál, který chce Škoda Auto postavit v bývalém vojenském prostoru, naráží na protesty ekologů. Podle Václava Petříčka z Agentury ochrany přírody a krajiny by projekt musel splnit přísné podmínky ochrany přírody. V případě, že posudek ministerstva životního prostředí bude kladný, bude muset investor vyhovět přísným podmínkám ochrany zvířat, rostlin i krajiny a dosáhnout změny územního plánu. Místním obyvatelům se nelíbí, že areál neprodyšně uzavře 360 hektarů území sloužícího k rekreaci.


reklama

 
Martin Mach

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist