https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/stredocesky-kraj-planuje-vystavbu-obchvatu-dolnich-brezan-u-prahy
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Středočeský kraj plánuje výstavbu obchvatu Dolních Břežan u Prahy

14.2.2018 00:37 | PRAHA (ČTK)
Už letos má začít rekonstrukce šestikilometrového úseku silnice číslo 229 z Rakovníka k silnici I/6, která slouží jako připojení na D6. Vozovka ve špatném stavu, jsou na ní trhliny, nerovnosti a výtluky. Rekonstrukce potrvá do příštího roku. / Ilustrační foto
Už letos má začít rekonstrukce šestikilometrového úseku silnice číslo 229 z Rakovníka k silnici I/6, která slouží jako připojení na D6. Vozovka ve špatném stavu, jsou na ní trhliny, nerovnosti a výtluky. Rekonstrukce potrvá do příštího roku. / Ilustrační foto
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Obchvat Dolních Břežan u Prahy či rekonstrukce připojení Rakovníka k dálnici D6 jsou nově v zásobníku investičních akcí připravených na spolufinancování z EU. Středočeští radní v pondělí na tento seznam zařadili také opravu průtahu Dobříší na Příbramsku, výstavbu okružní křižovatky v Modleticích u Prahy a zajištění svahu a silnice po sesuvu v Zákolanech na Kladensku. Stavební práce začnou letos nebo nejpozději v příštím roce, sdělila Helena Frintová z krajského úřadu.
 

Krajský radní pro dopravu František Petrtýl (ANO) uvedl, že jakmile jsou stavby zařazeny do zásobníku projektů financovaných z EU, čeká je schválení v rámci Integrovaného regionálního operačního programu (IROP) a mohou se začít hledat dodavatelé.

"Finančně nejnáročnějším z těchto projektů je obchvat Dolních Břežan. Jde ale o stavbu, po které místní již nějakou dobu volají. Odlehčí dopravě v obci a naváže na další důležité komunikace," uvedl Petrtýl. Projekt za 126 milionů korun bez DPH počítá s výstavbou nové silnice třetí třídy, která vyvede tranzitní dopravu mimo zastavěné území a propojí Pražský okruh a silnice nižších tříd. Bude navazovat na další komunikace v severojižním směru na Jílové u Prahy nebo Netvořice, Neveklov a Sedlčany. S výstavbou kraj počítá v letech 2019 a 2020.

Už letos má začít rekonstrukce šestikilometrového úseku silnice číslo 229 z Rakovníka k silnici I/6, která slouží jako připojení na D6. Vozovka ve špatném stavu, jsou na ní trhliny, nerovnosti a výtluky. Rekonstrukce, která potrvá do příštího roku, si vyžádá zhruba 66 milionů korun bez DPH.

V Dobříši se od letoška až do roku 2021 bude modernizovat uliční prostor v centru města. Úsek čekající na opravu začíná u křižovatky Pražská - Plukovníka B. Petroviče a pokračuje přes Mírové náměstí do Příbramské ulice až po křižovatku s ulicemi Fričova a Františka Průši. Náklady jsou odhadovány zhruba na 23 milionů Kč bez DPH.

V Modleticích má být vybudovaná okružní křižovatka a chodník k autobusové zastávce na silnici číslo 101 u sjezdu k areálům T-sport a Aquasped, cílem je větší bezpečnost a plynulost provozu. Náklady bez DPH přesáhnou deset milionů korun, stavět se má v letošním a příštím roce.

Poslední akcí zařazenou do zásobníku projektů je odstranění sesuvu v Zákolanech, za šest milionů korun bez DPH má vzniknout železobetonová opěrná zeď. I v tomto případě stavební práce začnou ještě letos, skončit by měly v roce 2020.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist