https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/stredocesky-kraj-podepise-smlouvu-o-revitalizaci-berounky
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Středočeský kraj podepíše smlouvu o revitalizaci Berounky

24.6.2002 20:02 | PRAHA (ČIA)
Smlouvu se společností Hydroprojekt na vypracování technicko-ekonomické studie projektu Revitalizace dolního Berounky podepíše Středočeský kraj. Dnes o tom rozhodli jeho radní. "Studie je součástí pokladových materiálů pro získání finanční dotace z programu ISPA," potvrdil mluvčí středočeského hejtmana Petr Husák.
 

Společnost Hydroprojekt získala zakázku Středočeského kraje na základě výzvy jednomu zájemci. "Na financování revitalizace dolní Berounky se bude kromě kraje podílet Povodí Vltavy, Ministerstvo zemědělství ČR a obec Králův Dvůr," upřesnil Husák. Celkové náklady na úpravy toku vystoupí podle prvních odhadů na 350 milionů korun. Středočeský kraj již letos v dubnu uvolnil z kapitoly regionálního rozvoje 250 tisíc korun na financování dokumentace pro územní rozhodnutí k realizaci tohoto projektu.

Projekt revitalizace reaguje na četné připomínky představitelů zejména radnic v Berouně, Králově Dvoře a Nižboru, kteří upozorňují na časté kolísání hladiny řeky a její vylévání z břehů. Druhým problémem je čistota toku Litavky, která po zavedení systému sběračů odpadních vod výrazně ovlivní kvalitu Berounky.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist