https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/stredocesky-kraj-prisel-o-miliardovou-investici
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Středočeský kraj přišel o miliardovou investici

15.10.2003 12:27 | PRAHA (ČIA)
Kvůli rozhodnutí automobilky Škoda upustit od plánované výstavby zkušebního polygonu v bývalém vojenském prostoru u Milovic přišel Středočeský kraj o investici ve výši 2,5 miliardy korun. "Vyslyšeli jsme ale námitky Středočechů a občanských iniciativ s ohledem na ochranu přírody a životního prostředí," řekl dnes ČIA mluvčí tohoto regionu Martin Krafl.
 

Podle jeho slov se na ukončení jednání o investici dohodl hejtman Středočeského kraje Petr Bendl a předseda představenstva společnosti Škoda Auto Mladá Boleslav Vratislav Kulhánek. "Středočeský kraj však nemění svou strategii podpory společností, které chtějí v regionu investovat, a je připraven k vzájemné spolupráci při realizaci jejich investičních projektů," zdůraznil Krafl.

V bývalém vojenském prostoru Milovice - Mladá měl na rozloze 360 hektarů vzniknout testovací areál pro automobily. Rozhodnutí o odstoupení od tohoto projektu ovlivnily připomínky různých občanských iniciativ i námitky ministerstva životního prostředí související s ochranou chráněných druhů živočichů žijících v uvedené lokalitě.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist