https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/stredocesky-kraj-prispeje-obcim-na-dopravni-infrastrukturu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Středočeský kraj přispěje obcím na dopravní infrastrukturu

31.3.2004 14:38 | PRAHA (ČIA)
Celkem 1,35 milionu korun letos uvolní Středočeský kraj ze svého rozpočtu jako dotaci obcím na zpracování projektů dopravních řešení. Důvodem poskytnutí dotace, kterou dnes schválilo krajské zastupitelstvo, je to, že dotovaná dopravní řešení mají bezprostřední vazbu na územně plánovací dokumentaci velkých územních celků a dále na územně plánovací dokumentaci měst a obcí. ČIA to potvrdil mluvčí Středočeského kraje Martin Kupka.
 

Podle rozhodnutí krajského zastupitelstva dostanou dotaci po 400 tisících korun městské úřady v Kolíně a Říčanech a obecní úřad v Černošicích. Zbývajících 150 tisíc korun poputuje do pokladny obecního úřadu v Rudné. Kolínská radnice dotaci použije na zpracování dopravní studie v okolí města, kde staví automobilka TPCA. Cena této studie se odhaduje na dva miliony korun.

Říčany potřebují vyřešit dopravní obsluhu města v souvislosti s extrémním nárůstem intenzity dopravy, ke kterému došlo v posledních letech. Cena potřebná dopravní studie se odhaduje na 850 tisíc korun. Rovněž černošická radnice potřebuje vyřešit průjezd svým územím, dopravní studie bude podle odhadů stát 800 tisíc korun. Stejný problém trápí i Rudnou, která za dopravní studii zaplatí 300 tisíc korun.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist