https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/stredocesky-kraj-projedna-vystavbu-sporne-silnice
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Středočeský kraj projedná výstavbu sporné silnice

15.9.2002 11:19 | UNHOŠŤ/PRAHA (ČIA)
Výstavbu silnice II. třídy mezi karlovarskou rychlostní silnicí a Unhoští na Kladensku projedná krajský úřad se zástupci občanů, kteří protestují proti její realizaci. "V pondělí 16. září přijmu tyto obyvatele a shromáždím jejich připomínky týkající se údajné protiprávní stavbě v blízkosti jejich domů," potvrdil ČIA mluvčí středočeského hejtmana Petr Husák.
 

Kraj přistoupil na jednání s občany po protestní akci hnutí Děti Země, jehož zástupci se připoutali k jednomu z buldozerů. Tím zcela zastavili další postup terénních prací na budoucí silnici. "Územní rozhodnutí pro tuto stavbu bylo soudem zrušeno. Unhošťské občanské sdružení proto soudně uplatňuje i zrušení stavebního povolení. Do té doby jsme připraveni stavbu komunikace osobně blokovat," uvedl mluvčí hnutí Děti Země Michal Štingl.

S neoprávněností stavby nesouhlasí mimo jiné představitelé Unhošti. "Stavba je v souladu se stavebním povolením a odpovídá řádně schválenému územnímu plánu města," řekl unhošťský starosta Lubomír Volek. Investorem stavby je Středočeský kraj, který tuto roli převzal po Ředitelství silnic a dálnic.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist