https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/stredocesky-kraj-rozdelil-dotace-za-celkem-7076-milionu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Středočeský kraj rozdělil dotace za celkem 7,076 milionu

15.5.2002 10:52 | PRAHA (ČIA)
Dotace z Fondu životního prostředí v celkové výši 7,076 milionu korun rozdělili středočeští radní. Pokud jejich návrh schválí 12. června krajští zastupitelé, má 12 projektů reálnou šanci získat finanční injekci. ČIA to potvrdil mluvčí středočeského hejtmana Petr Husák.
 

Podle Husáka získaly největší objem financí Středočeské komunální služby. Dotace je cílena na doplnění technologie třídicí linky v Kladně. "Toto zařízení je v současnosti před dokončením. Zkušební provoz chceme zahájit letos v červnu. Krajská dotace 1,7 milionu korun nám pomůže z poloviny uhradit nákup a instalaci linky na drcení plastových lahví, jak to po nás požadují někteří odběratelé," uvedl jednatel SKS Petr Schöenfeld.

Po jednom milionu korun obdrží na vybudování kanalizace obce Čím a Kotenčice, 500 tisíc korun je shodně určeno na splaškovou kanalizaci a vodovod v Lazsku a na rekreační vybavení lesních pozemků Bažantnice a Lapák v Kladně. Další finanční prostředky získá město Beroun, Centrum ekologické výchovy v Budech u Křivoklátu či Podblanické ekocentrum ve Vlašimi.

Mezi nepřijatými projekty skončilo mimo jiné rozšíření medvědária v Berouně, ochrana genofondu sovy pálené ve středních Čechách či příspěvek na vybudování parčíku a hřiště u vodárenské nádrže v Nymburku.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist